نویسنده :
![]() |
![]() |
سد بناب مرند در 18 كيلومتري شهرستان مرند و 3 كيلومتري شهر بناب مرند واقع شده است كه از طريق جاده آسفالتي بطول 18 كيلومتر از شرق شهرستان مرند قابل دسترسي است.هدف از احداث سد، تنظيم و استحصال 6 ميليون متر مكعب براي تامين آب كشاورزي 710 هكتار از اراضي پاياب بوده است.مطالعات سد توسط مهندسين مشاور تماوان در سال 76 آغاز و در سال 78 به پايان رسيد و مطالعات شبكه پاياب نيز در سال 82 شروع و در سال 84 به اتمام رسيد. عمليات اجرايي سد در سال 77آغاز و درسال 80 خاتمه و عمليات تكميلي درسال81 شروع و در سال84 تكميل شد.
ادامه مطلب
در سفری که روز ۳۰ ام دی به روستای زیبای میاب از روستاهای حوزه۴ مرند داشتیم چند عکس گرفتم که اینجا مجبورم با حجم کوچک بگذارم. روستای زیبای میاب زادگاه مهندس محمد صادق مصطفوی و مهندس طوسی و معلم بزرگوارمان آقای ابولفضل مرادی می باشد.
ادامه مطلب
مواد امتحانی آزمون دکتری روز به روز عوض می شود. مثلا در رشته عمران پس از چندین بار تغییر نهایتاٌ مواد امتحانی به شرح ذیل می باشد:
۱- زبان انگلیسی ۲-استعداد تحصیلی ۳-ریاضیات عمومی ۱ و ۲ و معادلات دیفرانسیل۴- فیزیک عمومی ۱ و ۲ !!!!!!! ( کلی خندیدم.)
در دانشگاه های آمریکا و کانادا ارتباط تنگاتنگی با صنعت وجود دارد و هر استاد پروژه ای که تعریف می کند یک دانشجو برمی دارد. دانشجو از ایران و یا از مناطق محروم جهان می تواند پذیرش بگیرد و در دانشگاهی با امکانات عالی و علم به روز دکترا بگیرد. چیزی که در مملکت ما به عنوان دکترا مطرح است به نظر من بی فایده است. بعضی وقت ها استاد راهنما نمی داند دانشجویش چه کار می کند. به نظر من ما نباید خودمان را درگیر این امتحانات قرون وسطایی بکنیم. بعدش هم باید از چند فیلتر رد بشیم تا وارد مثلا دانشگاه بشیم.چرا استادهای دانشگاه های ایران دوست دارن دانشجوهای خودشون رو دکترا بردارن در حالی که استادهای کانادا و آمریکا کسانی رو که حتی ندیدن می پذیرن؟چرا ایران باید امتحان بدیم ولی کانادا و بقیه کشورها امتحان نمی گیرن به این شکل؟ بعد هی می گن چرا مغزها مهاجرت می کنن از ایران. |
Ben seni hiç sevmedim ki
Yorgun akşamlarda söylediğimiz şarkıları sevdim
Bir çiçeğe gülmeni, bir güle benzemeni sevdim
Bir de yıldızları sevdim,
Eylül akşamlarında gelip gözlerinde durdular
Ben seni hiç sevmedim ki;
ادامه مطلب
در مقدمه قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان آمده است که: همواره سهم عظیمی از سرمایه های ملی کشور در قالب احداث واحدهای مسکونی،تجاری،اداری،آموزشی،بهداشتی،فرهنگی و .... صرف پروژه های ساختمانی و صنایع وابسته به آن می شود که برای بهره برداری مناسب از اینحجم زیاد ثروت ملی،رعایت اصول فنی و استانداردهای کیفیت درطراحی و تولید،انتخاب مصالح ساختمانی مرغوب و استفاده از نیروی انسانی متخصص و آموزش دیده از اولین درجه اهمیت برخوردار است.
همچنین چند نمونه از اهداف و خط مشی این قانون عبارتند از: ۱- تا مین موجبات رشد و اعتلای مهندسی در کشور ۲- بالا بردن کیفیت خدمات مهندسی و نظارت بر حسن اجرای خدمات. ۳- ارتقای دانش فنی صاحبان حرفه ها در این بخش. (ماده ۱۵ بند ۳- ارتقای دانش فنی و کیفیت کار شاغلان در بخشهای ساختمان و شهرسازی از طریق ایجاد پایگاههای علمی،فنی،آموزش و انتشارات).
ماده ۱۵ -بند ۸ - تنظیم روابط بین صاحبان حرفه های مهندسی ساختمان و کارفرمایان و کمک به مراجع مسئول در بخش ساختمان و شهرسازی در زمینه ارجاع مناسب کارها به صاحبان صلاحیت و جلوگیری از مداخله اشخاص فاقد صلاحیت در امور فنی.
ماده ۳۲- بند الف-...اقدام به امور زیر تخلف از قانون محسوب می شود:الف- مداخله اشخاص حقیقی و حقوقی فاقد مدرک صلاحیت در امور فنی که اشتغال به آن مستلزم داشتن مدرک صلاحیت است. ب- اشتغال به امور فنی خارج از حدود صلاحیت مندرج در مدرک صلاحیت. ج-تا سیس هرگونه موسسه، دفتر یا محل کسب و پیشه برای انجام خدمات فنی بدون داشتن مدرک صلاحیت مربوط.
ماده ۳۹- ذیحسابان و مسوولین امور مالی موظفند در هنگام پرداخت به مشاوران و پیمانکاران طرحهای عمرانی کشور معادل ۰۰۰۲/۰ از دریافتی آنها را کسر و شهرداریها معادل ۰۰۱/۰ از هزینه ساخت واحدهای مسکونی .... از سازندگان وصول و به حساب درآمد عمومی کشور واریز نمایند. ۱۰۰ درصد این وجوه باید صرف انجام مطالعات و تدوین مقررات ملی ساختمان، امور کنترل ساختمان، ترویج و توسعه و اعتلای نظام مهندسی، کمک به سازمانهای نظام مهندسی ساختمان برای انجام وظایف قانونی خود، برقراری دوره های آموزشی در سطوح مختلف، برگزاری مسابقات حرفه ای و تخصصی و ترویج روشهای صرفه جویی در مصرف انرژی نماید.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
حال ببینیم چرا نظام مهندسی و مسکن و شهرسازی به خواب رفته اند. در چند درصد ساختمان های در حال ساخت مصالح ساختمانی مرغوب استفاده می شود؟ مثلا چند درصد از یونولیت های موجود در بازار استاندارد هستند؟ چند درصد از نیروهای انسانی، متخصص و آموزش دیده هستند؟چند درصد آنها کارت مهارت دارند؟کارت مهارت چه طور صادر می شود؟آیا داشتن کارت مهارت دلالت بر متخصص بودن این افراد دارد؟ به نظر من بعضاً این کارت ها به راحتی به افراد داده می شود و جنبه تشریفاتی دارد. آیا ارجاع مناسب کارها به صاحبان صلاحیت و جلوگیری از مداخله اشخاص فاقد صلاحیت در امور فنی تا به حال عملی شده است؟؟ آیا از آمار دفاتر یا محل های کسب و پیشه برای انجام خدمات فنی بدون مدرک صلاحیت مربوط خبر دارند؟ آیا تا به حال مسکن و شهرسازی یا نظام مهندسی به همراه اماکن اقدام به بررسی مدارک دفاتر کرده اند؟؟
مسکن و شهر سازی و نظام مهندسی تا به حال چقدر اقدام به برقراری دوره های آموزشی در سطوح مختلف، نموده اند؟ به غیر از دوره های ارتقاء پایه و امتحانهای پوشالی مربوط به آن چه کلاسهایی برگزار شده است؟ در حالی که انتظار می رفت از اساتید و مهندسان با سواد استفاده می کردند و حداقل هر سه ماه یکبار کلاسهای آموزشی و بازآموزی برقرار می کردند. علم روز به روز پیشرفت می کند و ما ساکن ما نده ایم. آیا در شهر ما(مرند) به غیر از کلاسهای ارتقاء پایه کلاسهای دیگری برگزار شده است؟ آیا من ناظر اهرم فشار دارم؟ آیا نظام مهندسی و مسکن شهرسازی حامی مهندسین ناظر می باشد تا حرف خود را طبق آئین نامه به کرسی بنشانند؟آیا تا به حال مسکن و شهرسازی سمیناری در مورد اشکالات اجرایی سازه ها برگزار کرده است؟؟ در مقایسه با نظام مهندسی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بسیار موفق تر عمل نموده است. به غیر از ناظر، سرناظر و کارمندان و مشاور و ... به پروژه ها سر می زنند و در نتیجه پیمانکار و کارگر جرات تخلف نمی کنند. به نظر می رسد از قانون نظام مهندسی فقط یک کتاب به جای مانده است که فقط در آزمون پایه ۳ به درد می خورد. نظام مهندسی و مسکن و شهرسازی باید مشابه بنیاد مسکن عمل کرده و به طور منسجم کاری کنند که تخلف در ساختمان سازی به صفر رسیده و کیفیت اجرا بالا رود. نه اینکه از مهندس مچ گیری کنند بلکه از او حمایت کنند تا حرفش را به کرسی بنشاند. شهر ما پر شده است از ساختمان های غیر رسمی و شهرداری به راحتی از آن ها چشم می پوشد ولی از پول ماده ۱۰۰ آن هرگز.
مگر غیر از این است که نظام مهندسی به دکان مهندسی تبدیل شده است.
منبع:http://weather.weatherbug.com/Iran/Marand-weather/local-forecast/7-day-forecast.html?zcode=z6286
البته یکشنبه بارش برف شروع میشود و تا روز سه شنبه ادامه خواهد داشت.
هم اکنون(یکشنبه ۱۹ دی) شاهد بارش زیبای برف هستیم.
Bulud gəlsə,göylər hər gün dolsa da,
Günəş sönsə,cahan zülmət olsa da,
Yer üzündə ən son çiçək solsa da,
Təkcə səni gözləyirəm mən.
Ümidimsən,pənahımsan,həyatımsan
Təkcə səni, təkcə səni sevirəm mən
Həyatdan da şirinsən sən
Təkcə sənsən, təkcə səni gözləyirəm mən.
Shear failures in columns due to interaction with masonry infills in the 1998 Adana – Ceyhan earthquake short - column effects and shear failure due to the presence of a masonry wall on a single side of the column.
به رنگ لباس های مردم شهرتان توجه کنید،اکثراً رنگ های تیره را می بینید. به قیافه های رهگذران توجه کنید، اکثراً درهم و گرفته اند. چه شده است؟ چرا ما مردم شادی نیستیم؟مگر آدم چه قدر عمر می کند که همش غم و غصه بخورد؟ حتی رنگ نماهای ساختمان ها دلگیر کننده هستند. اکثر شهرهای ما چهره مرده ای دارند. ما حق داریم شاد باشیم. ما باید این فکر را از سرمان به دور بیندازیم که رنگ های تیره سنگین ترند. تا می توانید لباسهای با رنگ شاد بپوشید. از نماهای رنگی برای خانه هایتان بهره ببرید. مانند تصویر زیر:
سوله ها معمولا پایداری خوبی در برابر زلزله نشان می دهند. سوله به علت سبکی سقف و صلبیت ذاتی قاب در جهت سوله و وجود بادبند در جهت عمود بر آن، از پا یداری لرزه ای بسیار خوبی برخوردارند و کمتر گزارشی در مورد ناپایداری سوله ها به چشم می خورد اما چنانچه قطعات الحاقی و دیوارهای پیرامونی درست مهار نشده باشند، امکان دارد در حین زلزله ازسازه جدا شده و فرو ریزند. به همین جهت باید با نصب تیر و ستون فرعی (Wall Post) دیوار را به سوله متصل ساخت به طوری که حداکثر طول و ارتفاع دیوار از حد معینی(مثلاً ۳ یا ۴ متر) تجاوز نکند. در سوله ها در حین وقوع زلزله اگر اتصالات ضعیف باشند جدایی بین ستون و تیر شیبدار بوجود می آید. دلیل این موضوع می تواند تعداد پیچ کمتر از تعداد پیچ محاسباتی باشد. همچنین در سوله ها از پیچ های پر مقاومت استفاده می شود مثل پیچ 8.8 که ممکن است سوله کار از پیچ های معمولی استفاده کند و در زلزله جوابگو نباشند. لذا آزمایش پیچ ها الزامی می باشد.
شکل های زیر مربوط به زلزله ۵ دی ۸۲ بم هستند. هر دو مورد توضیح داده شده در بالا رعایت نشده و باعث تخریب شده است.
مشاهدات میدانی نشان می دهد تغییرات ساختاری در برخی صخره ها وجود دارد. در این حالت مشاهده می شود که یک قسمت صخره با مرزی از قسمت دیگر صخره جدا شده و با هم در تماس هستند. این مرزها گسل نام دارند. وجود این گسل ها نشان می دهد در گذشته، حرکتی در امتداد آنها رخ داده است. طول گسل ها ممکن است از چند متر تا چند کیلومتر تغییر کند. در شکل های زیر دو نمونه گسل معروف نشان داده شده است:
گسل طبیعی در کانال Corinth یونان
گسل San andreas در کالیفرنیا
ادامه مطلب
شهر ما پر شده است از اکیپ های اجرایی بدون مهارت کافی که بعضاً با پیشنهاد دستمزد کم، مالکان ساختمان را به دام می اندازند و اسباب زحمت ما مهندسان ناظر می شوند. لطفاً به عکسها توجه کنید و نظر بدهید؟چاره چیست؟آیا باید دستور تخریب داد؟آیا با گروت می توان ترمیم کرد؟ شخصی به نام عمار که کارت مهارت ندارد این ساختمان را به این روز انداخته است.گناه من ناظر چیست که تعهد داده ام ولی حتی اسم این شخص غیر حرفه ای در جایی ثبت نخواهد شد؟
لانه موش در محل اتصال تیر به ستون!
لوله فاضلاب در محل اتصال تیر به ستون!
Ref. Fundamentals of earthquake engineering / Amr S. Elnashai and Luigi Di Sarno.
- مدرک بین المللی زبان انگلیسی (نمرهی یکی از امتحانات TOEFL یا IELTS)
- امتحان GRE یا GMAT (برای دانشگاههای آمریکا و بعضی از دانشگاههای سایر کشورها)
- مدرک دانشگاهی : مدرک کارشناسی (برای پذیرش کارشناسیارشد یا دکترای پیوسته) یا کارشناسی ارشد (برای پذیرش دکترا)
- رزومه
- مقالات علمی (ضروری نیست اما اکیدا توصیه میشود)
- ریز نمرات دانشگاهی (کارنامه)
- توصیه نامه از اساتید (برای برخی دانشگاه ها ضروری نیست)
- Statement of Purpose - SoP
ادامه مطلب
تمام مراحلی که گفته می شه باید پیش از ترجمه مدارک انجام بشه.ترتیب کار به این صورته:
1-تصفیه حساب با صندوق رفاه دانشگاه
2-اگه تعهد خدمت داری باید اونو هم بخری(به چیزی نزدیک به یه میلیون تومان)
3-گرفتن ریز نمرات از آموزش کل با مهر و امضا
4-بردن ریز نمرات به وزارت علوم واسه تایید(بدون این کار مدرک ریز نمراتتو دار الترجمه ها ترجمه نمی کنند)
5-ترجمه رسمی ریز نمرات توسط دار الترجمه(وقتی می گن ترجمه رسمی یعنی اینکه مهر و امضای دادگستری باید داشته باشه که خود دارالترجمه این کارو برات انجام میده)
6-برگردوندن ترجمه ریز نمرات به دانشگاه که اونا (یا خودت)میذارن تو یه پاکت و بعد برات مهر و موم می کنند.
البته برای ترجمه مدرک لیسانس (یا فوق لیسانسی)که تو ایران گرفتی(همونی که میگه گواهی میشود این فلانی درسش تموم شده) همین مراحل باید انجام بشه(با این فرق که دیگه وزارت علوم نمی خواد مدرکتو تایید کنه.مستقیم مدرک لیسانس یا فوق لیسانستو ببر دار الترجمه.اونا هم قبول میکنند تا برات ترجمه رسمی کنن.فقط ریز نمرات باید به تایید وزارت علوم هم رسیده باشه(پیش از ترجمه)
شما واسه اطمینان خاطر هم که شده وقتی مدارکتو ترجمه رسمی کردی یه سر ببر امور خارجه تا اونا هم برات یه مهر بزنن دیگه خیالت راحت که مو لا درز این مدارک نمیره!!!
منبع: http://www.applyabroad.org
زمین لغزش در اثر باران های سنگین و یا زلزله ها بوجود می آید. این شکست در اثر از دست دادن مقاومت برشی خاک ایجاد می شود. زمین لغزش هایی که در اثر زلزله ایجاد میشوند گاهی از خود زلزله مخرب تر می شوند. در این مورد خطر فوری شامل خانه هایی می شود که روی شیب ها یا نزدیک شیب ها قرار دارند. خطوط آب و گاز و فاضلاب و برق ممکن است در اثر این پدیده شکسته شوند.
زمین لغزش در سانفراتلو ایتالیا
زمین لغزش در کوههای Neela Dandi پاکستان- مسدود شدن رودخانه
برای دانلود فیلم زمین لغزش در سانفراتلو ایتالیا به لینک زیر بروید:
یک سازه بلند با OUTRIGGER شامل یک هسته مرکزی بتن مسلح یا قاب فولادی مهاربندی شده است که بوسیله طره های افقی، به ستون های خارجی متصل می شوند. هسته ممکن است در بین ستونها باشد و OUTRIGGER ها در دو طرف آن قرار گیرند و یا ممکن است در یک طرف ساختمان واقع شود و طره های افقی آن به ستونهای طرف دیگر متصل گردند.
هنگامی که ساختمان تحت اثر بار افقی قرار می گیرد، OUTRIGGER ها از چرخش هسته جلوگیری می کنند و باعث می شوند که تغییر مکان های جانبی و لنگرهای هسته از حالتی که به تنهایی بارها را تحمل می کنند کمتر گردد.
از سازه های با OUTRIGGER برای ساختمان های ۴۰ تا ۷۰ طبقه استفاده شده است.